Skip to main content

Παπανδρέου: Ανδρουλάκης και Παπαμιμίκος μοιράζανε τις καρέκλες στη συγκυβέρνηση

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε πως υπάρχει πρόβλημα με την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή σε περίπτωση που εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης

Νέα επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξεπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε πως υπάρχει πρόβλημα με την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα με το ποιος θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα συμφωνήσω με τον κ. Λοβέρδο. Με το να εκλέξει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στην Βουλή. Θα έχουμε κενό στην Βουλή. Θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης. Είναι ουσιαστικό ζήτημα. Μάχες δεν θα δοθούν. Είναι μείον ότι δεν θα είναι στην Βουλή. Είναι από τα ζητήματα που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε πώς «δεν είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να αναδείξει την παράταξη» υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη. «Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι έχει κάνει», είπε.

«Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν χειραγωγήσιμοι. Δεν είναι κοπάδι» σχολίασε έπειτα, όταν ρωτήθηκε για τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης ανέφερε πως είναι στάση ζωής και ιδεών. «Οι ιδέες οι δικές μου ήταν πάντα ανανεωτικές. Ανέδειξα νέους ανθρώπους», επεσήμανε.

Επίσης θεώρησε μεγάλο λάθος να γίνεται συζήτηση για συνεργασίες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. «Δεν είναι πως θα μοιράσουμε τις καρέκλες και τα υπουργεία. Το θέμα είναι ποιος θα μοιράσει τις λαϊκές δυνάμεις. Να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό» είπε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν μπορούσα να βλέπω την ψυχή του ΠΑΣΟΚ να χάνεται σε μία πελατειακή λογική. Ήθελα να σώσω την ψυχή της παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά έπαιξε ρόλο στο να ξαναενωθούμε», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τη κριτική που δέχεται επειδή αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας το ΚΙΔΗΣΟ.

Ενόψει του β' γύρου ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι μίλησε με τους περισσότερους υποψήφιους, διευκρινίζοντας πώς δεν ζήτησε στήριξη αλλά πως η συζήτηση έγινε για το πώς θα πάει η χώρα μπροστά.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ απάντησε σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί και να μην πάει στον β' γύρο. «Αυτό παραβιάζει τη δημοκρατική διαδικασία. Έχω ακούσει πολλές φορές όταν συγκρούομαι με συμφέροντα ότι πρέπει να παραιτηθώ. Δεν είμαι βολικός», ανέφερε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε στις κατηγορίες κατά του συνυποψηφίου του για το ότι «μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο μοίραζαν τις καρέκλες», όπως είπε αναφερόμενος στη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.

Θετικός εμφανίστηκε στη διενέργεια debate λέγοντας ότι στο προηγούμενο δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση. «Πρέπει να πούμε τι παράταξη θέλουμε», τόνισε.