Skip to main content

Επίθεση Παπασπύρου στην κυβέρνηση

Για επίθεση στους μισθούς και για πολιτική άγριας λιτότητας που τείνει να επαναφέρει την κοινωνία στη δεκαετία του ΄70 κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Με σημαντική, κατά τους συνδικαλιστές, συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε στο δημόσιο η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίθεση στους μισθούς, για πολιτική άγριας λιτότητας που τείνει να επαναφέρει την κοινωνία στη δεκαετία του ΄70, ενώ οι ανάγκες είναι πλέον ανάγκες του 21ου αιώνα.

Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είπε, απαιτείται ευρύτερος κοινωνικός αγώνας για την ακύρωση του μνημονίου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι τα συνδικάτα στο δημόσιο τομέα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί σε μαραθώνιο.

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης κάνει λόγο για περικοπή των εισοδημάτων που έχει ξεπεράσει το 25%, για δημόσιες υπηρεσίες που αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, για ασφαλιστικά δικαιώματα που καταργούνται και για ταμεία που οδηγούνται σε διάλυση.

Προειδοποιεί, επίσης, ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και το σχέδιο προϋπολογισμού 2011 περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ακολούθησε διαδήλωση προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση.