Skip to main content

Επίθεση σε οπαδούς του Άρη στο Περιστέρι: ΕΔΕ και για το «τι κάνει ο Άλκης, καλά είναι»

Εξετάζεται από την ΕΛΑΣ και η καταγγελία του SUPER3 που αναφέρει ότι άνδρες των ΜΑΤ για να προκαλέσουν ρωτούσαν «τι κάνει ο Άλκης, καλά είναι;».

Προκαταρκτική διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη από την ΕΛΑΣ και για τη σοβαρή καταγγελία των οργανωμένων οπαδών του Άρη που όπως αναφέρουν, αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Περιστέρι, «για να προκαλέσουν ρωτούσαν 'τι κάνει ο Άλκης, καλά είναι;'».

Η συγκεκριμένη ΕΔΕ συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν που ήδη έχει διαταχθεί από την ΕΛΑΣ, έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Με βάση αυτήν,  ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες η Voria.gr, έχει κατατομηθεί ο αστυνομικός που ξεκίνησε την αναίτια επίθεση στους οπαδούς του Άρη και η  οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών ατόμων.

Σημειώνεται ότι ο SUPER3 στην ανακοίνωσή του, στρέφοντας βέλη μεταξύ άλλων κατά του αρμόδιου υπουργού και της Πολιτείας για τα χθεσινά γεγονότα, απαίτησε μία ξεκάθαρη συγγνώμη αλλά και νέους κανόνες για τις μετακινήσεις σε άλλες έδρες με ασφάλεια.

Παράλληλα, ζήτησε να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, που όπως αναφέρει, «για να προκαλέσουν ρωτούσαν 'τι κάνει ο Άλκης, καλά είναι;'». «Άμα θέλετε μπορούμε να σας δώσουμε το τηλέφωνο της μάνας του και του πατέρα του να τους ρωτήσετε απευθείας τι κάνει ο Άλκης… Υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες για το συγκεκριμένο γεγονός, όχι απλά οπαδών/»μαύρων προβάτων»/δολοφόνων», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ στους οπαδούς του Άρη στο Περιστέρι (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο επικεφαλής της διμοιρίας τόνισε σε φίλους της ομάδας πριν δεχθούν την επίθεση, ότι οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ θα συνόδευαν τους φίλους του Άρη ως ένα σημείο,  ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και για απομακρυνθούν με ασφάλεια, κάτι, που, όπως φαίνεται, δεν τηρήθηκε.

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, δήλωσε έκπληκτος και εξοργισμένος από τα γεγονότα και υπογράμμισε σε επικοινωνία του στον Θόδωρο Καρυπίδη, ότι έδωσε εντολή να απομακρυνθεί και ο διμοιρίτης των ΜΑΤ.

Από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα αναζητηθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όσους εμπλέκονται στο περιστατικό, με βάση πάντα και τα ευρύματα της ΕΔΕ.

Τέλος, ο υπουργός αναμένεται να ζητήσει ευθύνες και για τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά που πετούσαν οι οπαδοί του Ατρομήτου στους φίλους των κιτρινόμαυρων στο ημίχρονο του αγώνα.

Τα βίντεο που έρχουν έρθει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα

Μέχρι στιγμής για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών στους οπαδούς του Άρη σε δρόμο του Περιστερίου έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δύο βίντεο και ένα ηχητικό ντοκουμέντο.

Το πρώτο βίντεο είναι από μπαλκόνι σπιτιού στο Περιστέρι, που έκανε μεγάλη αίσθηση και έφερε σωρεία αντιδράσεων ακόμη και από πολιτικά κόμματα και βουλευτές. Σε αυτό φαίνεται πώς ξεκίνησε η αναίτια επίθεση αλλά και η βιαιότητα των δυνάμεων των ΜΑΤ.



Στο δεύτερο αντίστοιχα διακρίνεται η εξέλιξη της επίθεσης των μονάδων της ΕΛΑΣ στους οπαδούς του Άρη και έχει ληφθεί ακριβώς δίπλα από τη στιγμή της επίθεσης.



Τέλος, στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ να φωνάζουν «σαν καλά κορίτσια» «για αυτό σας κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες που...ανα», «για αυτό είναι οι ΠΑΟΚτσήδες τα αφεντικά της πόλης» «να κοιτάτε κάτω», «τα κεφάλια κάτω» και μετά ακούγεται η επίθεση με τα γκλοπ.

Επικοινώνησε με τραυματίες οπαδούς από την επίθεση η ΠΑΕ Άρης - «Θα το πάμε μέχρι τέλους»

Επικοινωνία με δύο εκ των τραυματιών από την επίθεση των ΜΑΤ στους οπαδούς του Άρη στο Περιστέρι, μετά των αγώνα των κιτρινόμαυρων με τον Ατρόμητο, είχε η ΠΑΕ Άρης.

Σύμφωνα με πηγές της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, στελέχη της ομάδας θα επικοινωνήσουν και με τους υπόλοιπους τραυματίες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή της και να τους δηλώσει ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Παράλληλα, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Άρης συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία, από βίντεο και μαρτυρίες και θα προχωρήσει σε μηνύσεις σε όλους ευθύνονται για την επίθεση. «Θα το πάμε μέχρι τέλους», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.