Skip to main content

Λεκτική επίθεση σε Θεοδωράκη για τη Μακεδονία: «Μας Ξεπουλήσατε»

Παρευρισκόμενη στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκε εκφράζοντας τη δυσφορία της για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον κ. Θεοδωράκη

Λεκτική επίθεση δέχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την είσοδο του στο χώρο της εκδήλωσης της παράταξης Βούγια-Νυφούδη στη Θεσσαλονίκη.

Γυναίκα που παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκε εκφράζοντας τη δυσφορία της για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον κ. Θεοδωράκη, λέγοντας «μας ξεπούλησες, αισθάνομαι χωρίς αξιοπρέπεια». Απαντώντας ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε απευθυνόμενος στη γυναίκα ότι «αυτά σε αυτούς που γνωρίζετε και όχι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και όχι σε αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα σε κάθε απόφαση τους».

Σε δήλωση του για το θέμα ο κ. Θεοδωράκης, υπερασπίστηκε την ψήφο του, τονίζοντας ότι: «Η αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων εάν δεν προχωρούσαμε στη Συμφωνία δεν θα κερδίζαμε τα πάντα όπως λένε οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές αλλά θα χάναμε τα πάντα. Θα χάναμε συμμάχους και κυρίως θα διαιωνίζαμε τον σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας από τους γείτονες μας. Τώρα άλλαξαν το σύνταγμα τους, είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα βιβλία τους και να πάψουν να αναφέρονται στην αρχαία Μακεδονία. Αυτή ήταν μια νίκη και ήταν ο μόνος δρόμος που έπρεπε να διαβούμε. Σε λίγο θα ήταν πολύ αργά»

Σύσκεψη με στελέχη

Μια ολιγόλεπτη σύσκεψη με τοπικά στελέχη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη είχε ο επικεφαλής του κόμμαρος Σταύρος Θεοδωράκης στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκδήλωση της ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη συζητηθηκε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και επαναλήφθηκε η βούληση για αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση που είχει δημιουργηθεί στο κόμμα μετά τις αποχωρήσεις των τριών βουλευτών που οδήγησαν στη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.