Skip to main content

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από ομάδες νεαρών

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το επεισόδιο.
Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και τη Χαριλάου Τρικούπη, εξαπέλυσαν ομάδες νεαρών λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι δράστες αν και καταδιώχθηκαν από την αστυνομία κατάφεραν να καταφύγουν στο κτίριο της Νομικής. Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία για τυχόν νέα επεισόδια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε για την επίθεση, «Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκαν σήμερα το βράδυ επίθεση με βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους, τους συνήθεις γνωστούς - αγνώστους, οι οποίοι κινούνταν με άνεση στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση αυτή, σε ώρα μεγάλης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, με καταστήματα ανοιχτά και μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της και βεβαίως, δικαιολογημένη αγανάκτηση» και συνέχισε λέγοντας ότι «ένας πολίτης σώθηκε την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο, όταν το επαγγελματικό του όχημα στο οποίο βρισκόταν σε ώρα εργασίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και κατεστράφη ολοσχερώς. Είναι προφανές ότι, η κυβέρνηση της «υπευθυνότητας» και της «σοβαρότητας», (τα εισαγωγικά είναι του εκπροσώπου) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του και οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, εκφράζουν την αγανάκτησή τους και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της πριν θρηνήσουμε θύματα».

Χριστίνα Καραμανίδου