Skip to main content

Επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος - Η ανακοίνωση της εφημερίδας

Ομάδα ατόμων πραγματοποίησε επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι, γράφοντας συνθήματα στις εισόδους του κτηρίου.

Επίθεση πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι, γράφοντας συνθήματα στην μπροστινή και την πίσω είσοδο του κτηρίου.

Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα «Σήμερα το μεσημέρι μια μικρή ομάδα από τους κλασικούς πλέον γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους βανδάλισαν το κτίριο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη δεκαπενταετή δημοσιογραφική του πορεία».

Σύμφωνα με το cnn.gr, τα συνθήματα αφορούσαν στον 42χρονο που συνελήφθη με τη γιάφκα στο Κουκάκι και βρέθηκε και προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σε στικάκι USB στο σπίτι του.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της εφημερίδας τονίζεται πως «τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας επηρεάζουν, απλώς επιβεβαιώνουν ότι κάνουμε κανονικά τη δημοσιογραφική δουλειά μας, όπως την κάναμε πάντα».

Για το θέμα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.»