Skip to main content

Επίθεση στη Βιέννη: «Ισλαμιστής τρομοκράτης» ο δράστης - 4 οι νεκροί

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες - δύο άνδρες και μια γυναίκα. Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε και ο ένας από τους δράστες

Τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ενώ νεκρός είναι και ο ένας δράστης.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ, οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο ένας από τους δράστες που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας το σπίτι του δράστη έχει ερευνηθεί χωρίς, όμως, για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τυχόν ευρήματα.

Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter, Φλοριάν Κλενκ, ο ένοπλος ήταν ο 20χρονος Κούρτιν Σ., που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Ο 20χρονος, είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Κλενκ, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής. Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη, πρόσθεσε ο Κλενκ.

Παράλληλα στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες - δύο άνδρες και μια γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε και ο ένας από τους δράστες ενώ τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες, επτά εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτό που προβληματίζει τις αυστριακές αρχές είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν προκειται για έναν ή για περισσότερους δράστες. «Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν ένας ή περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκαθάρη απάντηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην πρωινή συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Νεχάμερ ο τρομοκράτης που εξουδετερώθηκε «ήταν βαρύτατα οπλισμένος και είχε και ζώνη με εκρηκτικά».