Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και ήδη η φρουρά της Βουλής έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε ομάδα μελών του Ρουβίκωνα στο κτήριο της Βουλής.

Τα άτομα έφτασαν ανενόχλητα μέχρι την κεντρική είσοδο της Βουλής πετώντας καπνογόνα και κόκκινες μπογιές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 14:00, όταν περίπου 30 άτομα ανέβηκαν την Όθωνος και τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έφθασαν στο περιστύλιο και εκτόξευσαν μπογιές και δύο καπονογόνα προς το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και ήδη η φρουρά της Βουλής έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο, όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ