Skip to main content

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ από τον αγροτικό σύλλογο Καρδίτσας

Την 100η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Κιλελέρ τίμησε σήμερα, Κυριακή, η ΠΑΣΥ με εκδήλωση - συλλαλητήριο στον τόπο του μνημείου στο Κιλελέρ.
Την 100η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Κιλελέρ τίμησε σήμερα, Κυριακή, η ΠΑΣΥ με εκδήλωση - συλλαλητήριο στον τόπο του μνημείου στο Κιλελέρ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρώην βουλευτής Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα και κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα, στις 8 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μπούτας στην ομιλία του ανέφερε ότι στις πρόσφατες μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε τους μικρομεσαίους αγρότες ως «εχθρό». Είπε χαρακτηριστικά:

«Προσπάθησε να μας τσακίσει με τους εισαγγελείς, την ανοιχτή τρομοκρατία, τη συκοφάντηση του αγώνα μας με τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Μαζί της είχε τη ΝΔ, που έλεγε όχι στα μπλόκα, και το ΛΑΟΣ, που ζητούσε να ενεργοποιηθούν εναντίον μας τα ρόπαλα των ΜΑΤ και η ρομφαία των δικαστών. Είχε και τα ΜΜΕ μαζί της, που πότε προσπαθούσαν να θάψουν την κινητοποίηση, πότε παραποιούσαν τα αιτήματά μας και πότε έστρεφαν άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον μας. Τα σχέδιά τους, όμως, έπεσαν στο κενό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του αγωνιζόμενου λαού, που εκφράζεται από το ταξικό κίνημα και τη νεολαία, συμπαραστάθηκε μαχητικά και έμπρακτα στους αγωνιστές των μπλόκων».

Εξάλλου, ο κ. Μπούτας τόνισε ότι οι πρόσφατοι αγώνες των αγροτών ανέδειξαν τη δυνατότητά τους να μιλάνε και να συντονίζονται σε όλη την Ελλάδα. Είναι ανάγκη, είπε, να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με την μαζικοποίηση και να αφήσουμε πίσω αυτούς που στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και υπονομεύουν την ενότητα, την αποτελεσματικότητα και την προοπτική της πάλης.

Με αυτό τον τρόπο, υπογράμμισε, θα αντιμετωπίσουμε και τη μεθόδευση της κυβέρνησης να διαλύσει το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα και να φτιάξει ένα «νέο», που θα λειτουργεί σαν δεκανίκι της αντιαγροτικής πολιτικής. Τον έχει έτοιμο το νόμο, είπε χαρακτηριστικά, είναι στα μέτρα του «Καλλικράτη», των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοαγροτών. Δεν θα περάσει, θα τον χρεοκοπήσουμε στην πράξη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ, αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ από πολλά μέρη της Ελλάδας.