Skip to main content

Επίθεση στον Ιταλό πρωθυπουργό

Επίθεση από νεαρό άνδρα, 42 ετών, στο πρόσωπο δέχτηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά από πολιτική συγκέντρωση στο Μιλάνο.
Επίθεση από νεαρό άνδρα, 42 ετών, στο πρόσωπο δέχτηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά από πολιτική συγκέντρωση στο Μιλάνο.

Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι γρονθοκόπησε τον Μπερλουσκόνι. Αργότερα ανασκεύασε, λέγοντας ότι πέταξε μινιατούρα του καθεδρικού στον 73χρονο πρωθυπουργό από μικρή απόσταση. Το τηλεοπτικό δίκτυο TG5 μετέδωσε ότι ο δράστης χτύπησε στο πρόσωπο τον πρωθυπουργό με ένα αγαλματίδιο.

Οι τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν έδειχναν τον Μπερλουσκόνι να έχει αίμα στα χείλη, τα δόντια και το πηγούνι, πριν οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν τον βοηθήσουν να μπει σε αυτοκίνητο και να διακομισθεί σε νοσοκομείο, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση ομιλίας του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.

Οι πρώτες ακτινογραφίες δείχνουν απώλεια αίματος και τραυματισμούς σε δύο δόντια. «Είμαι πολύ καλά», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός την ώρα που τον μετέφεραν σε δωμάτιο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ο συλληφθείς υποβάλλεται σε θεραπεία για διανοητικά προβλήματα τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για τον Μάσιμο Ταρτάλια, ο οποίος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά την επίθεση, οι σύμμαχοι του Μπερλουσκόνι έσπευσαν να πουν ότι το περιστατικό είναι το αποτέλεσμα της εκστρατείας μίσους που έχουν εξαπολύσει εναντίον του οι αριστεροί αντίπαλοί του.

«Αυτό που έκαναν στον Μπερλουσκόνι είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στο Ansa ο Ουμπέρτο Μπόσι, αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι.

Κατά την έναρξη της πολιτικής συγκέντρωσης, ο Μπερλουσκόνι προπηλακίστηκε από περίπου 10 διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν γελοίο. Τους απάντησε επανειλημμένως «ντροπή σας».

Στη συνέχεια, σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τα νεαρά μέλη που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει.