Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΤΡΙΝΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΦΩΤΟ)

Η ομάδα Ρουβίκωνας πέταξε μπογιές στην πρόσοψη του εστιατορίου στο Χαλάνδρι, το οποίο ανήκει στον γνωστό σεφ Εκτορα Μποτρίνι

Επίθεση σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι, το οποίο ανήκει στον γνωστό σεφ Έκτορα Μποτρίνι, πραγματοποίησαν αργά τη νύχτα μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ομάδα πέταξε μπογιές στην πρόσοψη του εστιατορίου. Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε την επίθεση με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στην ανάρτηση γίνεται αναφορά τόσο στην καταγγελία του μαθητευόμενου σεφ στην Κέρκυρα (δείτε εδώ), όσο και σε επιχείρηση της Μυκόνου που φέρεται να υποχρέωνε σερβιτόρους να εργάζονται ξυπόλυτοι στην καυτή άμμο.  

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτηση αντιεξουσιαστικού ιστότοπου, η επίθεση έγινε κατόπιν καταγγελίας ενός πρακτικά ασκούμενου σε εστιατόριο στην Κέρκυρα, στην οποία πέρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέρει και τον βασανισμό του από τον προϊστάμενο».

«Οι βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, τουρισμός και επισιτισμός/εστίαση, είναι σύγχρονα κάτεργα για τους εργαζόμενους και χρυσορυχεία για τα μεγάλα αφεντικά. Το κράτος είναι εκεί να βάλει πλάτη στο κεφάλαιο» υποστηρίζει στην ανάρτησή του, ενώ βάλλει και κατά της κυβέρνησης, η οποία - όπως αναφέρει - «η νέα κυβέρνηση δέκα μόλις μέρες μετά την εκλογή της είχε ως μέλημα να καταργήσει την αυτονομία του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ με προεδρικό διάταγμα, τα οποία πλέον υπάγονται στο υπουγείο».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ