Skip to main content

Επίθεση Τραμπ στην Καλιφόρνια για τον αριθμό των αστέγων στην πολιτεία

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και πολλές άλλες μεγάλεις πόλεις να αυτοκαταστρέφονται», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε την ανησυχία του χθες για τον αριθμό των αστέγων στην Καλιφόρνια, κατηγορώντας τις αρχές της Πολιτείας ότι ριψοκυνδυνεύουν να «καταστρέψουν» τις πόλεις τους.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και πολλές άλλες μεγάλεις πόλεις να αυτοκαταστρέφονται αφήνοντας αυτό να συμβαίνει», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος, ο οποίος επικρίνει εδώ και μήνες την Καλιφόρνια και τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του της Πολιτείας για τη διαχείριση του ζητήματος των αστέγων, ένα χρόνιο πρόβλημα σε αυτή την πολύ πλούσια και προοδευτική Πολιτεία. Τόνισε την επίδραση που έχει στον κτηματομεσιτικό τομέα αυτή η κατάσταση.

«Μιλώ με ενοικιαστές, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι άνθρωποι από το εξωτερικό. Θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που προσγειώθηκε αργά την Τρίτη το πρωί στο Μάουντεν Βιου, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινά μια διήμερη επίσκεψη στην Καλιφόρνια για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 2020 και έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί το Πάλο Άλτο, το Μπέβερλι Χιλς και το Σαν Ντιέγκο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κατά μήκος των καλύτερων αυτοκινητοδρόμων μας, στους καλύτερους μας δρόμους, στις καλύτερες αίθουσες εισόδους των κτιρίων, κτιρίων για τα οποία άνθρωποι πληρώνουν τεράστιους φόρους, όπου πήγαν εξαιτίας της αίγλης», συνέχισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.