Skip to main content

Επίθεση Τσακαλώτου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω Bild

Αν το ΔΝΤ θέλει να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει πολύ γρήγορα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

«Είναι λογικό να ζητάς προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του που τυπώνεται σήμερα στη σελίδα 2 της Bild, στο οποίο εξαπολύει επίθεση στο ΔΝΤ για τη πίεση που, όπως λέει, ασκεί στην κυβέρνηση να μειώσει το αφορολόγητο και να περικόψει ξανά τις συντάξεις.

«Αν το ΔΝΤ θέλει να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει πολύ γρήγορα και να σταματήσει να προβάλει παράλογες απαιτήσεις προς τη δική μας πλευρά και ταυτόχρονα να συμφωνήσει στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», λέει ο κ. Τσακαλώτος προς την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους τους καλεί να φτάσουν σε έναν «έντιμο συμβιβασμό» για το χρέος το συντομότερο δυνατό, μεταδίδει το newmoney.gr.

Καλεί το ταμείο να σταματήσει να προβάλει «παράλογες απαιτήσεις» και «να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος»

Στο άρθρο του ο κ. Τσακαλώτος αντικρούει τα επιχειρήματα του ΔΝΤ ότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις με τις εξής αναφορές:

- Λέει ότι η ομάδα του Ταμείου που ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού επαίνεσε την Ελλάδα για το στήσιμο της Ανεξάρτητης Αρχής
- Υποστηρίζει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ καθώς και οι 160 δράσεις από τις 360 συνολικά
- Υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου.