Skip to main content

Επίθεση Τσαβούσογλου κατά Δένδια για τις δηλώσεις στους Ιμβρίους

Η Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Νίκο Δένδια με αιχμή το θέμα των μειονοτήτων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «η Ελλάδα με την καταπιεστική της πολιτική εναντίον της τουρκικής μειονότητας της Θράκης έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι κωμικοτραγικό ένας υπουργός Εξωτερικών μιας τέτοιας χώρας να κατηγορεί τη χώρα μας για μειονοτικά δικαιώματα.»

«Το τουρκικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη και να καθαρίσει πρώτα την αυλή του σπιτιού του», είπε σε δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Η Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που προκύπτουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και από άλλες συνθήκες.

Ενώ, η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως, η Ελλάδα στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών, της άρνησης της τουρκικής ταυτότητας και στα ζητήματα της εκπαίδευσης πρέπει να συζητήσει, με διάλογο, με την τουρκική, μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε πως έδωσε στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας μια λίστα, όπου ζητεί άρση του εμπάργκο για τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Αυτό που ζητεί κυρίως η Τουρκία είναι να παραδοθούν οι γερμανικοί κινητήρες για το τουρκικής κατασκευής του άρματος μάχης Altay.

Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, ποια ήταν η απάντηση της γερμανικής πλευράς, όπως τονίζει το skai.gr.