Skip to main content

Τσαβούσογλου: Αναίσχυντες οι ελληνικές κατηγορίες - Fake news για τους 92 μετανάστες

Χαρακτήρισε «αναίσχυντες» τις «κατηγορίες της Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για fake news όσον αφορά τις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβ

Επίθεση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την υπόθεση των 92 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο την Παρασκευή.

Χαρακτήρισε «αναίσχυντες» τις «κατηγορίες της Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για fake news όσον αφορά τις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση στην Αθήνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι γνωστό ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία».

«Η Ελλάδα είναι τόσο άσχετη που ακόμη κι όταν έχει άδικο, προσπαθεί να δείξει στον εαυτό της ότι έχει δίκιο. Αυτό μόνο η Ελλάδα θα μπορούσε να το καταφέρει» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ισχυρίστηκε, δε, ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και η Αθήνα ήδη λογοδοτεί, όπως είπε.

Κατηγορώντας χώρες που υποστηρίζουν την Ελλάδα, αναφέρθηκε στη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ότι αδίκως βρίσκονται στο πλευρό της Αθήνας.