Skip to main content

Επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Καμπούλ - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του ανάμεσα σε άμαχους στην περιοχή Ρεσχόρ της Καμπούλ στο Αφγανιστάν - Δεκαπέντε τραυματίες.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στην επαρχία της Καμπούλ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του ανάμεσα σε άμαχους στην περιοχή Ρεσχόρ, στην περιφέρεια Σαρ Ασιάμπ της Καμπούλ, το πρωί», διευκρίνισε ο Ταρίκ Αριάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Η περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια, που καταγράφηκε τον μήνα του Ραμαζανιού και ενώ η πανδημία του κορωνοϊού και η συνεχιζόμενη προσπάθεια των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και στους ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν ωθούν αρκετούς να απευθύνουν εκκλήσεις να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει μείωση του επιπέδου της βίας στην εμπόλεμη χώρα της Ασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου