Skip to main content

Επιτυχημένη η επέμβαση αφαίρεσης χολής για τον Γιούνκερ

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μπορέσει να παραστεί στις εργασίες της συνόδου των G7 στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο.

Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση αφαίρεσης χολής στην οποία υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, οι γιατροί απαγόρευσαν στον πρόεδρο της ΕΕ τα ταξίδια για το προσεχές διάστημα και ήδη είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για τον τρόπο αναπλήρωσης της απουσίας του από τη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιούνκερ δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στις εργασίες της συνόδου των G7 στη Γαλλία το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι στους G7 τα κράτη-μέλη της ΕΕ εκπροσωπούνται και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραμένει στο νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη εσπευσμένα καθώς χρειάστηκε να «συντομεύσει» τις διακοπές του στην Αυστρία και «να επανέλθει στο Λουξεμβούργο προκειμένου να υποβληθεί επειγόντως σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως».