Skip to main content

Επιτυχής αντιμετώπιση ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας 14χρονης στο Διαβαλκανικό

Το ανήλικο κορίτσι διεκομίσθη στη Διαβαλκανικό από το Ιπποκράτειο στο πλαίσιο της στήριξης του νοσηλευτικού ιδρύματος στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Με απόλυτη επιτυχία αντιμετωπίστηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης (ΙΔΘ) περιστατικό ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας 14χρονης ασθενούς από τη Μονάδα Εμβολισμών του ΙΔΘ, η οποία αποτελεί τη μοναδική του είδους της, σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, στο πλαίσιο συνεργασίας του νοσηλευτικού ιδρύματος για την επικουρική στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ που αφορούν non Covid-19 περιστατικά.

Συγκεκριμένα, η 14χρονη διεκομίσθη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από το Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας εγκεφάλου. Η μικρή ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εμβολισμού του ΙΔΘ και υποβλήθηκε, άμεσα, σε εμβολισμό με ρευστό εμβολικό υλικό ΟΝΥΧ,  από τον Δρ. Βασίλη Κατσαρίδη, MD, PhD Νευροχειρουργό, Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Ο εμβολισμός ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με αποτέλεσμα την πλήρη απόφραξη της επικοινωνίας. Μετά το πέρας της επέμβασης, η 14χρονη έλαβε εξιτήριο την ίδια ημέρα, επιστρέφοντας στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» σε άριστη γενική και νευρολογική κατάσταση.



Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα συνεπικουρικών εφημεριών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ, για non Covid-19 περιστατικά συνεχίζεται κανονικά. Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στηρίζει την εφημερία του Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου», όπως επίσης και περιστατικά ΜΕΘ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία διακομίζονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΚΑΒ. Επιπρόσθετα και με στόχο την περεταίρω στήριξη του ήδη επιβαρυμένου συστήματος, πέραν της νοσηλευτικής πτέρυγας δυναμικότητας 50 κλινών (44 κλίνες νοσηλείας και 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Μ.Ε.Θ.) διέθεσε σε αυτό ακόμη δύο (2) κλίνες Μ.Ε.Θ., φτάνοντας το συνολικό αριθμό διαθέσιμων στο ΕΣΥ, τις οκτώ (8).