Skip to main content

Επίτιμος διδάκτορας του Sheffield University ο Γιάννης Μπουτάρης

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της αναγόρευσης η Βρετανίδα πρέσβης αναφέρθηκε στο έργο του δημάρχου και την ανάπτυξη της πόλης.

Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου του Sheffield αναγορεύθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College.

Kατά τη διάρκεια της αναγόρευσης η Βρετανίδα πρέσβης αναφέρθηκε στο έργο του δημάρχου και τις προοπτικές που δημιούργησαν οι επιλογές του στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε όλους τους τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το City College που αποτελεί παράρτημα του Sheffield University στη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το βρετανικό τελετουργικό της αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Sheffield. Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Sheffield, Professor Wyn Morgan απένειμε τους πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών στους έλληνες και ξένους αποφοίτους ενώπιον της Αναπληρώτριας Πρυτάνεως Professor Gill Valentine.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μπουτάρης προέτρεψε τους απόφοιτους να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, ενώ σημείωσε ότι η βασική αρχή στην περιπετειώδη ζωή του είναι η αλήθεια, παρότι μερικές φορές ήταν επίπονο να πει την αλήθεια σε άλλους.