Skip to main content

Επίτιμος πρόεδρος του BALCINET ο Παπαγεωργόπουλος

Την ανακήρυξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης ως επιτίμου προέδρου του Δικτύου των Μεγαλύτερων Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET) πρότεινε στην 11η Σύνοδο ο δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα.
Την ανακήρυξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ως επιτίμου προέδρου του Δικτύου των Μεγαλύτερων Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET), πρότεινε στην 11η Σύνοδο ο δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα.

Η 11η Σύνοδος ξεκίνησε σήμερα στα Τίρανα και ο κ. Ράμα εξήρε την πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, πριν από 11 χρόνια, για την ίδρυση του Δικτύου. Η πρόταση του δημάρχου Τιράνων έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους δημάρχους και εκπροσώπους των μεγάλων βαλκανικών πόλεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε έναν απολογισμό της λειτουργίας του Δικτύου, ενώ ανακοίνωσε πως η Σύνοδος των Τιράνων θα είναι η τελευταία στην οποία συμμετέχει.

«Οι σημαντικές πρωτοβουλίες κρίνονται όχι από τον ενθουσιασμό και τη συγκυρία, αλλά από το αν τελικά θα αντέξουν στο χρόνο και αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ανελλιπή πορεία του Δικτύου μας μέχρι σήμερα», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.