Skip to main content

Επιτροπή για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών στην Κεντρική Μακεδονία

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για τους Νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έργο της Επιτροπής είναι η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3870/2010 (άρθρο 12) και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ήτοι στον έλεγχο των έγγραφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων και στον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Όπως τόνισε η κ. Λιονή, «η Επιτροπή ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στις προεκλογικές δαπάνες, αλλά και σε ό,τι αφορά την ορθή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα στην Κεντρική Μακεδονία, τόσο σε επίπεδο Δημοτικών Εκλογών, όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών. Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι οφείλουν να τηρήσουν τη νομιμότητα, καθώς οι προβλέψεις είναι αυστηρές σε περιπτώσεις παραβάσεων. Εξάλλου, το σχετικό ΦΕΚ για την Επιτροπή έχει δημοσιευτεί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα».

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε η κα Λιονή, ελπίζει ο προεκλογικός αγώνας να κινηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας και τους αλληλοσεβασμού όλων, ώστε επί ίσοις όροις, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον πολίτη, να δοθεί με τον καλύτερο τρόπο η εκλογική μάχη. «Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία, καλό και έντιμο αγώνα», κατέληξε.