Skip to main content

Επιτυχημένη η ελληνική συμμετοχή στην CeBIT 2012

Με επιτυχία στέφθηκε η ελληνική συμμετοχή των 20 εταιρειών που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή της ΔΕΘ ΑΕ στο πλαίσιο της CeBIT 2012 στο Ανόβερο, από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου.

Με επιτυχία στέφθηκε η ελληνική συμμετοχή των 20 εταιρειών που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή της ΔΕΘ ΑΕ στο πλαίσιο της CeBIT 2012 στο Ανόβερο, από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι 20 ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 επιχειρηματικές συναντήσεις με ομολόγους τους από όλον τον κόσμο στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης πληροφορικής, δημιουργώντας νέους διαύλους επικοινωνίας με τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του κλάδου των νέων τεχνολογιών διεθνώς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΕΘ, η επιτυχία της επιχειρηματικής αποστολής συνηγορεί με την απόφασή της να δώσει στο φετινό της εκθεσιακό πρόγραμμα ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, με προγραμματισμένες b2b συναντήσεις και στοχευμένες επαφές.  
 
«Ήταν μια ιδανική ευκαιρία να δείξουμε πως δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα που δημιουργεί, καινοτομεί και αναζητά ευκαιρίες σε έναν δυναμικό κλάδο όπως αυτός της πληροφορικής» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος συνόδευσε την επιχειρηματική αποστολή μαζί με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελή Τζωρτζάκη.

Μάλιστα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Τζήκας συναντήθηκε με τη διοίκηση του εκθεσιακού οργανισμού του Ανοβέρου Deutsche Messe, με αντικείμενο συζήτησης τη συνεργασία των δύο πλευρών και σε νέες εκθεσιακές δράσεις στην περιοχή, αλλά και τη συνέχιση της πρώτης αυτής πρωτοβουλίας του ελληνικού εκθεσιακού φορέα.

Από την πλευρά του ο κ. Τζωρτζάκης, μιλώντας σε επιχειρηματικό κοινό και εκπροσώπους του γερμανικού Τύπου στο πλαίσιο της CeBIT, τόνισε πως η τεχνολογία είναι βασικός μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας παράλληλα πως τα θέματα του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Στο πλαίσιο της ελληνικής παρουσίας στη CeBIT πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, στην οποία προβλήθηκε η Ελλάδα της δημιουργίας που επενδύει στον κλάδο της πληροφορικής, διαβλέποντας σημαντικές προοπτικές.

Η επιχειρηματική αποστολή της ΔΕΘ διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Μάλιστα, με την αφορμή της CeBIT ο ΣΕΠΕ υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW), ενώ είχε επαφές και με εκπροσώπους του ΒITKOM, του γερμανικού θεσμικού φορέα του κλάδου των τεχνολογιών.