Skip to main content

Επιβάτες ΟΑΣΘ: Είμαστε σαν σαρδέλες και κάνουν απολύμανση χειρολαβών

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες αναφέρει ότι οι συνθήκες μετακίνησης με τον ΟΑΣΘ είναι υγειονομική βόμβα.

Ο κορωνοϊός αποκάλυψε ξανά την τραγική υποκρισία των διοικούντων και της κυβέρνησης στο θέμα του ΟΑΣΘ σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Εργαζομένων Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις.

«Αν είναι δυνατόν να μιλάνε για μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού την ώρα που χιλιάδες επιβάτες καθημερινά μετακινούμαστε στοιβαγμένοι σα σαρδέλες, μύτη με μύτη σε άθλιες συνθήκες συνωστισμού. Αν είναι δυνατόν να ακούμε για την απολύμανση των χειρολαβών και των καθισμάτων, την ώρα που οι ίδιες οι συνθήκες μετακίνησής μας αποτελούν υγειονομική βόμβα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Φτάνουν πια οι ψεύτικες υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης που καταρρέουν κάθε επόμενο μήνα. Ξέρουμε καλά ότι μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εδώ και τόσα χρόνια είναι να μην ανανεώνουν το στόλο και να ζητάνε συνεχώς υπομονή, ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τη μη βελτιούμενη κατάσταση στην ΟΑΣΘ την Πέμπτη 2 Απριλίου μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού.