Skip to main content

Επιβεβαίωσε τον θάνατο του ιδιοκτήτη της η Λέστερ - Η ανακοίνωση

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Λέστερ ανακοίνωσε πως και οι πέντε επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου είναι νεκροί.

Επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, εξέδωσε ο σύλλογος, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τον θάνατό του.

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Λέστερ ανακοίνωσε πως και οι πέντε επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου είναι νεκροί. Στη δήλωση του συλλόγου δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την ταυτότητα των τεσσάρων άλλων επιβατών πέρα του προέδρου της ομάδας. Επίσης τονίζεται πως οι αγώνες της πρώτης ομάδας με τη Σαουθάμπτον για το Κύπελλο Αγγλίας και εκείνος της ακαδημίας με τη Φέγενορντ οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για την Τρίτη (30/10)αναβλήθηκαν.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Λέστερ έγιναν γνωστά και τα ονόματα των υπολοίπων νεκρών. Πρόκειται για τους Νουρσάρα Συκναμάι και Κάβεπορν Πουνπάρε (μέλη της εταιρείας του Ταϊλανδού ιδιοκτήτη), ο πιλότος του ελικοπτέρου Έρικ Σάφερ και η επιβάτιδα Ιζαμπέλα Ρόζα Λέχοβιτζ.

Ο 60χρονος Ταϊλανδός επιχειρηματίας που αγόρασε τον σύλλογο τον Αύγουστο του 2010 και τον οδήγησε στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος το 2016, συνήθιζε να χρησιμοποιεί ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του από και προς το γήπεδο της ομάδας. Αυτή τη φορά, το βράδυ του Σαββάτου της 27ης Οκτωβρίου, ένα μηχανικό πρόβλημα οδήγησε στην πτώση του μέσου μεταφοράς του στο έδαφος στις 22:30.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη και μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μας επιβεβαιώνουμε ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τις ζωές τους με τραγικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου όταν το ελικόπτερο που μετέφερε εκείνον και άλλους τέσσερις έπεσε ακριβώς έξω από το "King Power Stadium". Κανένας από τους πέντε επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Οι σκέψεις όλων στον σύλλογο είναι στην οικογένεια του Βιχάι Σριβανταναπράμπα και τις οικογένειες όλων όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Στο πρόσωπο του Βιχάι Σριβανταναπράμπα ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα. Έναν άνθρωπο με καλοσύνη, γενναιοδωρία, η ζωή του οποίο καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στην οικογένεια του και σε όσους καθοδηγούσε με μεγάλη επιτυχία. Η Λέστερ ήταν μία οικογένεια κάτω από την καθοδήγηση του. Είναι μία οικογένεια η οποία θα συνεχίσει το έργο του και θα διατηρήσει το όραμα του για το σύλλογο το οποίο είναι τώρα η κληρονομιά του.

Ένα βιβλίο συλλυπητηρίων θα ανοίξει στο King Power Stadium την Τρίτη (30/10) για όσους φιλάθλους θέλουν να αποτείνουν φόρο τιμής και θα παραδοθεί στην οικογένεια του Βιχάι Σριβανταναπράμπα. Όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το King Power Stadium θα μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της ομάδας.

Οι αναμετρήσεις της πρώτης ομάδας με την Σαουθάμπτον για το Κύπελλο Αγγλίας και η αναμέτρηση της αναπτυξιακής ομάδας με την Φέγενορντ που ήταν προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Τρίτη αναβάλλονται.

Όλα τα μέλη του συλλόγου είναι πραγματικά συγκινημένα από την αντίδραση της ποδοσφαιρικής οικογένειας και τα μηνύματά υποστήριξης και αλληλεγγύης είναι βαθύτατα εκτιμητέα αυτή τη δύσκολη στιγμή».