Skip to main content

Επιβεβαίωση Voria: Αποχωρεί η Γούλα με βαριές αιχμές κατά Μπουτάρη

Η Καλυψώ Γούλα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παραιτείται από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Την αποχώρησή της από την κούρσα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης με την παράταξη της Πρωτοβουλίας, αλλά και την παραίτησή της από τις θέσεις τόσο της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου όσο και της δημοτικής συμβούλου, ανακοίνωσε η Καλυψώ Γούλα, όπως σας ενημέρωσε από το πρωί με το αποκλειστικό δημοσίευμά της η Voria.gr, στο οποίο αναφερόταν ότι είναι σφόδρα ενοχλημένη από τη στάση του Γιάννη Μπουτάρη.

«Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον» τονίζει η κ. Γούλα αφήνοντας έτσι βαριές αιχμές τόσο κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, όσο και άλλων στελεχών της Πρωτοβουλίας.

«Ο αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την «Πρωτοβουλία» και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου», καταλήγει η δήλωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γούλα συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον δήμαρχο στον οποίο εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και κυρίως για τη στάση του και τα όσα δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Σπύρο Βούγια. Κατά τη συνάντησή τους η κ. Γούλα ξεκαθάρισε ότι πρόκειται να παραιτηθεί από όλες τις θέσεις, με τον δήμαρχο να προσπαθεί να τη μεταπείσει, μάταια όπως αποδείχθηκε. Μετά την παραίτηση της κ. Γούλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν δημαιρεσίες για νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τη θέση της ως δημοτικής σύμβούλου θα πάρει η Ελένη Τζιούτζια.
 
 Αναλυτικά η δήλωσή της Καλυψώς Γούλα

Υπηρέτησα με συνέπεια τις αρχές και τους στόχους της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» από το 2010 μέχρι και σήμερα από όποια θέση ευθύνης μου ανατέθηκε. Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης, Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος, συμμετείχα στην διαδικασία που επιλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα αρμόδια όργανα και αναδείχτηκα υποψήφια δήμαρχος της «Πρωτοβουλίας» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Και στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον.

Ο αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την «Πρωτοβουλία» και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου.