Skip to main content

Επιβεβαίωση Voria: Ο Αθανάσιος Λιάγκος για νέος πρόεδρος στον ΟΛΘ

Ο τεχνοκράτης Αθανάσιος Λιάγκος η πρόταση του βασικού μετόχου για τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της ΟΛΘ, όπως αποκάλυψε η Voria.gr.

Τον Αθανάσιο Λιάγκο προτείνει για τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της ΟΛΘ ο βασικός μέτοχός της, SEGT Ltd, επιβεβαιώνοντας πλήρως τη σημερινή αποκάλυψη της Voria.gr.

H τοποθέτηση του κ. Λιάγκου στη θέση του προέδρου του ΟΛΘ αναμένεται επικυρωθεί από τους μετόχους στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας στην 30η Ιουνίου. Στην ίδια γενική συνέλευση θα επικυρωθεί και η ανάληψης της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ από τον Ιταλό Φράνκο Κούπολο, όπως έχει εδώ και καιρό δρομολογηθεί. 

Ο κ. Λιάγκος είναι μέλος στο Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση των λιμανιών και των μαρίνων. Έχει διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και μέλος Δ.Σ σε εταιρείες των Ομίλων τους. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εξωτερικού ΜΒΑ (Master in Business Administration) στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.

Διαδέχεται τον Σωτήρη Θεοφάνη, του οποίου η αποχώρηση ανακοινώθηκε και επισήμως από την εταιρεία και προτείνεται η συμμετοχή του στο νέο ΔΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΘ:

«Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει την αποχώρηση από τις θέσεις του Προέδρου Δ.Σ. & Δ/ντος Συμβούλου του κ. Σωτηρίου Θεοφάνη.

Η συμβολή του κ. Θεοφάνη στην αναδιοργάνωση της ΟΛΘ Α.Ε. μετά την ανάληψη της Διοίκησης της Εταιρείας από την ιδιωτική επενδυτική Κοινοπραξία υπήρξε καθοριστική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες εξωστρέφειας, υλοποίησης του Επενδυτικού Προγράμματος και ανάδειξης του λιμένα σε κύρια Λιμενική Πύλη της Ν.Α. Ευρώπης.

Σε αναγνώριση της συμβολής του, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., η “SEGT Ltd”, προτίθεται να προτείνει τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη στο νέο Δ.Σ. της Εταιρείας.

Παράλληλα, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε. προτίθεται να προτείνει για τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο και για τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου τον κ. Franco Nicola Cupolo».