Skip to main content

Κυβερνο-επίθεση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων επιβεβαίωσαν ότι έπεσαν θύμα κυβερνο-επίθεσης, αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την πηγή.

Θύμα κυβερνο-επίθεσης έπεσαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάννγκ που, μολονότι επιβεβαίωσαν το περιστατικό, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την πηγή της.

Μάλιστα, τα αγωνιστικά συστήματα επηρεάστηκαν από την επίθεση, χωρίς  όμως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, όπως επεσήμαναν οι αρχές ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεόρασης.

«Στόχος μας πάνω από όλα είναι να παραμείνουν ασφαλείς όλες οι λειτουργίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, αποφεύγοντας, όμως, να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.

Ερωτηθείς σχετικά με την ταυτότητα των δραστών, είπε: «Εγώ σίγουρα δεν τη γνωρίζω. Αλλά οι διεθνείς πρακτικές λένε πως δεν πρέπει κανείς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες μίας τέτοιας επίθεσης».

Σημειώνεται ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνται μόλις 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Οι ομάδες των δύο χωρών έδωσαν μαζί το «παρών» στην τελετή έναρξης, για πρώτη φορά από το 2006.