Skip to main content

Επιχειρηματική επίσκεψη ξένων διπλωματών στη Στερεά Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική επίσκεψη οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia της Invest in Greece, σε συνεργασία με την Περιφέρ
Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική επίσκεψη οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia της Invest in Greece, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου στα Καμένα Βούρλα, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν 22 διπλωμάτες και πρέσβεις.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης άνοιξε με το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των ακολούθων η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, στο οποίο συμμετείχε ο γ.γ. Βιομηχανίας, κ. Αλέξανδρος Φούρλας, η πρόεδρος της Invest in Greece, δρ. Παρασκευή Β. Μπουφούνου, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Χρήστος Αλεξάκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο επισκέψεων σε πρότυπες βιομηχανίες της περιφέρειας, οι ξένοι διπλωμάτες επισκέφθηκαν το «Κτήμα Χατζημιχάλη» στην Κοιλάδα της Αταλάντης, την «Αλουμίνιο της Ελλάδος ΑΒΕΕ» και τον Όμιλο Εταιρειών «SABO SA».

Οι αντιπρόσωποι των πρεσβειών είχαν ακόμη κατ’ ιδίαν συναντήσεις με 40 περίπου επιχειρηματίες, με στόχο τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας, αλλά και την προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς των χωρών από τις οποίες προέρχονταν.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Invest in Greece κ. Χρήστος Αλεξάκης, «το πρόγραμμα Synergassia ταξίδεψε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως αποτέλεσμα της ήδη άριστης συνεργασίας με την Περιφερειάρχη, κ. Διαμαντοπούλου, για την προετοιμασία της πρόσφατης επιτυχημένης συμμετοχής της Περιφέρειας στο 8ο Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο στο La Baulle της Γαλλίας. Δεσμεύτηκε τέλος ότι η συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς θα ενταθεί προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.