Skip to main content

Επιχειρηματική συνάντηση με ενημερωτική ημερίδα για τα φωτοβολταϊκά

Τρεις μέρες αφιερωμένες στην αγορά και τις εφαρμογές των φωτοβολταϊκών οργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανί
Εκδήλωση για τα φωτοβολταϊκά οργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας από τις 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2009, στην Αθήνα. Η ημερίδα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κλάδου και δημιούργησε ουσιαστικές προϋποθέσεις επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών.
 
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η αγορά και οι εφαρμογές φωτοβολταϊκών με σκιαγράφηση των σχετικών δεδομένων στις αγορές τις Ελλάδας και της Γερμανίας, την παρουσίαση των τελευταίων τεχνολογικών δεδομένων και την  επιδίωξη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών.
Εκπρόσωποι γερμανικών φορέων παρουσίασαν την γερμανική αγορά φωτοβολταϊκών. Ανάλογα, Έλληνες εισηγητές ανέδειξαν τα αντίστοιχα δεδομένα για τη χώρα. Επίσης οχτώ επιλεγμένες γερμανικές εταιρείες παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους σε ελληνικές εταιρείες και πολλαπλασιαστές του κλάδου, κατά την διάρκεια της ημερίδας.
 
Στην εκδήλωση πήραν μέρος περισσότερες από 140 ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις και φορείς.
 
Οι πολυάριθμες και ουσιαστικές επιχειρηματικές συναντήσεις αποκάλυψαν ένα σημαντικό δυναμικό ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην διαδικασία επένδυσης στην ευρύτερη αγορά των φωτοβολταϊκών, τόσο στον τομέα παραγωγής ρεύματος όσο και στον κλάδο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασιάδης, οικονομολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Παραρτήματος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στη Voria.gr ότι: «Οι συμμετοχή 140 εταιριών στην εκδήλωση αυτή, επιβραβεύει και επιβεβαιώνει την ορθή και έγκαιρη, προ 10ετίας, στρατηγική του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου να προσανατολίσει τις δραστηριότητές του στον τομέα των τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος και των αναεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ο νέος νόμος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για τον τομέα των φωτοβολταϊκών είναι αρκετά ευνοϊκός με αποτέλεσμα πολλές Γερμανικές εταιρίες να επενδύουν στη χώρα μας.