Skip to main content

Επιχειρηματικός «εμφύλιος» μεταξύ ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΒΕΑ

Ερωτηματικά προκαλεί η διαφορετική στάση που κρατούν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου σε πολύ κρίσιμα ζητήματα.
Μια υφέρπουσα κρίση στις σχέσεις του ΣΕΒ από τη μια πλευρά και του ΕΒΕΑ, αλλά και του ΒΕΑ από την άλλη, κυοφορείται το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για τα αίτια που την προκαλούν, αλλά και το αποτέλεσμα που δημιουργεί.

Γεγονός αποτελεί ότι σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη αυτόν τον καιρό, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων κράτησε διαφορετική στάση σε σχέση με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, αλλά και τους Βιοτέχνες. Αρχής γενομένης από το μείζον ζήτημα της έκτακτης εισφοράς.

 Ως γνωστόν, με δήλωση του ίδιου του κ. Δ. Δασκαλόπουλου, ο ΣΕΒ έδωσε πλήρη κάλυψη στο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος επιχειρηματολογούσε εναντίον της. Αναντιστοιχία παρατηρήθηκε και στο κομμάτι του φόρου εισοδήματος, όπως και σε αυτό της απεργίας στον ΟΛΠ. Ο ΣΕΒ απείχε σχεδόν ολοκληρωτικά από τις διαμαρτυρίες των ημερών, ενώ το ΕΒΕΑ είχε σηκώσει τη σημαία των διαμαρτυριών. Το ζητούμενο είναι αν αυτή η απόσταση μεταξύ των δύο φορέων που εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας θα μεγαλώσει στο επόμενο διάστημα και πού βεβαίως θα καταλήξει.