Skip to main content

Επιχειρηματικούς ορίζοντες ανοίγει ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ

Την πρώτη επίσημη εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών του Εξωτερικού, στοχεύοντας στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων ελληνικών εταιριών με τους σημαντικότερους ει
Την πρώτη επίσημη εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών του Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.).  Οι στόχοι της εκδήλωσης συνοψίζονται στην επιχειρηματική δράση των ελληνικών εταιριών τροφίμων και οίνου με τους σημαντικότερους εισαγωγείς τροφίμων και ποτών σε χώρες του εξωτερικού. Ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων- ποτών να έλθουν σε επαφή με τους Έλληνες εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων και οίνου και να γνωρίσουν τις δυνατότητες προώθησης των προϊόντων τους σε αγορές του εξωτερικού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 37 ελληνικές εταιρίες τροφίμων και οίνου και θα την επισκεφτούν 30 ελληνικές εταιρίες εισαγωγείς- διακίνησης τροφίμων και ποτών από τις χώρες: Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία.
 

Μεταξύ άλλων, σκοποί της εκδήλωσης είναι:

  • Η ενημέρωση των μελών του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. για προϊόντα παραγωγών, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των εξαγωγών τους.

  • Η ανάπτυξη ακόμη καλύτερων σχέσεων μεταξύ των παραγωγών και των ελλήνων εισαγωγέων του εξωτερικού.

  • Η προώθηση του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε., ως οργάνου, που εκπροσωπεί το σύνολο του ομογενειακού εμπορίου τροφίμων και ποτών προσελκύοντας νέα μέλη από όλο τον κόσμο, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

  • Η δημιουργία ομάδων εργασίας αποτελούμενες από εκπροσώπους του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, των παραγωγών, αλλά και σχετικών φορέων ή ειδικών.

  • Την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των κρατικών φορέων, σε θέματα που αφορούν τους Έλληνες εισαγωγείς του εξωτερικού και γενικότερα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Η «SYNANTISIS 2010» θα υλοποιηθεί με τη μορφή των επιχειρηματικών συναντήσεων στα περίπτερα των ελληνικών εταιριών, ενώ οι εταιρίες θα εκθέτουν και τα προϊόντα τους με τη δυνατότητα άμεσης γευστικής δοκιμής. Σημειώνεται ότι τη διαμονή των ελλήνων εισαγωγέων τροφίμων- ποτών θα επιδοτήσει κατά ένα ποσοστό ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (με 500 ευρώ τα εισιτήρια των εκτός Ευρώπης εισαγωγέων και με 250 ευρώ αυτών που θα ταξιδέψουν από την Ευρώπη), δίνοντας έτσι ένα κίνητρο στους εισαγωγείς να επισκεφθούν τη χώρα μας και να συνεργαστούν με τους έλληνες επιχειρηματίες- παραγωγούς του κλάδου τροφίμων- ποτών.

Ο προσωρινός Πρόεδρος του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε., Δημήτρης Σογαντζής, αναφέρει ότι οι Έλληνες εισαγωγείς τροφίμων και ποτών κατέχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις συνολικές ελληνικές εξαγωγές του κλάδου. Συχνά, αντιστρόφως ανάλογη είναι η στήριξη που δέχονται από τους ελληνικούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς σε σημείο, που έχουν τεθεί στο περιθώριο κάθε στρατηγικού σχεδίου και προωθητικής ενέργειας, σημειώνει ο πρόεδρος.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο κ. Δ. Σογανζής, ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε., πέρα από τους καθαρά συνδικαλιστικούς στόχους, οι οποίοι αφορούν στην επίλυση των βασικών προβλημάτων των μελών του, έχει ως κύριο τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της οικονομίας και του εξαγωγικού εμπορίου. «Καλούμε όλα τα μέλη αλλά και όλους τους έλληνες εισαγωγείς του εξωτερικού να αναλάβουμε δράση, αφού τα γεγονότα, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες της εποχής είναι σημαντικές για το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σογαντζής.

Η «SYNANTISIS 2010» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαϊου 2010, στην Αίθουσα «Maistros», στο ξενοδοχείο «The Met», στη Θεσσαλονίκη, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Για πληροφορίες: Γραφείο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε., Θεσσαλονίκη, Τ. 0030 2310 521854

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών του Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) ιδρύθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη από έλληνες εισαγωγείς του εξωτερικού. Στα αγγλικά η επωνυμία του Σωματείου είναι «Association of Overseas Greek Food and Drink Importers», με τον διακριτικό τίτλο «SELETROPE».