Skip to main content

Επιχείρηση για τον εντοπισμό φορτηγού που μετέφερε λαθρομετανάστες

Τρία άτομα κρατούνται, μέχρι στιγμής, για την υπόθεση-«θρίλερ» σχετικά με τον αφοπλισμό των αστυνομικών και την αρπαγή φορτηγού με λαθρομετανάστες, που έγινε αργά χθες το βράδυ στον Ασπρόπυργο.
Τρία άτομα κρατούνται, μέχρι στιγμής, για την υπόθεση-«θρίλερ» σχετικά με τον αφοπλισμό των αστυνομικών και την αρπαγή φορτηγού με λαθρομετανάστες, που έγινε αργά χθες το βράδυ στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η υπόθεση εξελίχθηκε ως εξής: Η διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής είχε πληροφορία ότι επρόκειτο να αποβιβαστούν από σκάφος σε κόλπο κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου, από την πλευρά της Αργολίδας, πολλοί λαθρομετανάστες, γι αυτό μετέβη στο σημείο κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών, για να ελέγξει. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, είδαν στην περιοχή Αμμώνι Κορινθίας ένα φορτηγό να κινείται ύποπτα και αποφάσισαν να το ελέγξουν.

Ταυτόχρονα διαπίστωσαν ότι το φορτηγό ακολουθούσε ένα ΙΧ αυτοκίνητο με ένα άτομο, το οποίο ακινητοποίησαν και συνέλαβαν. Ο οδηγός του φορτηγού, αρχικά, επιχείρησε να διαφύγει, αλλά, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν το φορτηγό και είδαν ότι μετέφερε περίπου 62 λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής. Ένας αστυφύλακας ανέλαβε τότε να οδηγήσει το φορτηγό, ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί ακολούθησαν με το αυτοκίνητο του συλληφθέντος, ο οποίος είναι ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, και ο τέταρτος του κλιμακίου προπορευόταν με το υπηρεσιακό όχημα της διεύθυνσης αλλοδαπών. Όταν έφτασαν στον Ασπρόπυργο και σταμάτησαν στο φανάρι της Χαλυβουργικής, ένα άλλο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί, έκλεισε το δρόμο στο αστυνομικό αυτοκίνητο και στο φορτηγό και δύο άτομα, που επέβαιναν σε αυτό, άρχισαν να πυροβολούν, ρίχνοντας συνολικά περίπου δέκα σφαίρες.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στο φορτηγό ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, ενώ οι άλλοι δύο με τον κρατούμενο δεν ενεπλάκησαν, γιατί ήταν σε αρκετή απόσταση.

Οι δύο δράστες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο αστυνομικούς, τούς διέταξαν να πετάξουν τα όπλα τους, τα οποία πήρε ο ένας και έφυγε με το ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ ο δεύτερος πήρε το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες και εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την άμεση δράση και μία ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε το ΙΧ αυτοκίνητο με τον έναν από τους δράστες στο Χαϊδάρι, όπου τον συνέλαβαν, και στην κατοχή του βρήκαν τα δύο υπηρεσιακά πιστόλια που είχε αρπάξει.

Ο συλληφθείς είναι Ιρακινός και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών όπου ανακρίνεται. Λίγο αργότερα προσήχθη κι ένας Ινδός, ο οποίος εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν έχει σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, τα στοιχεία των μελών του κυκλώματος δουλεμπόρων είναι γνωστά και αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του φορτηγού με τους λαθρομετανάστες που παραμένει άφαντο.

Από την ηγεσία της αστυνομίας έχει διαταχθεί έρευνα για την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχείρησης, για να αποφασιστεί αν θα διαταχθεί ΕΔΕ, ώστε να επιληφθούν κυρώσεις.