Skip to main content

Επιχείρηση σκούπα του ΣΔΟΕ σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης

Νέα περίπτωση εικονικών χορηγιών και διαφημίσεων σε αθλητικό σωματείο ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.
Μεγάλη περίπτωση φορολογικής απάτης σε ακόμη ένα αθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκης ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΔΟΕ. Ήδη τον προηγούμενο μήνα η Voria.gr είχε αποκαλύψει φορολογική απάτη εκατομμυρίων ευρώ  από ιστορικό ερασιτεχνικό σύλλογο της πόλης.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις πως το νέο σωματείο που έχουν βάλει στο στόχαστρο έγινε το «όχημα» για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Το κόλπο και σε αυτήν την περίπτωση ήταν το ίδιο: Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα παρείχαν εικονικές χορηγίες και διαφημίσεις στο σωματείο, προκειμένου τα ποσά εκατομμυρίων ευρώ να εκπίπτουν από το δηλούμενο εισόδημα εισόδημά τους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει επιχείρηση- σκούπα σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εικονικές χορηγίες και διαφημίσεις αποτελούν πάγια τακτική στους εν λόγω συλλόγους της πόλης.

Οι έρευνες που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν ως στόχο να διασταυρώσουν αν και σε ποιο βαθμό τα ποσά των χορηγιών που πραγματοποιούνται στα σωματεία μπορούν να δικαιολογηθούν μέσω των μετεγγραφών και των λοιπών εξόδων των συλλόγων.

Υπενθυμίζεται ότι από τους ελέγχους στο πρώτο σωματείο προκύπτει πως τα τελευταία οκτώ χρόνια πάνω από 100επιχειρήσεις παρείχαν εικονικές χορηγίες και διαφημίσεις, με τον τζίρο των παραπάνω δραστηριοτήτων να ξεπερνάει τα 2,5εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Εάν, λοιπόν, τα τελικά ευρήματα των ελεγκτικών αρχών είναι παρόμοια και στο νέο σύλλογο και επιβεβαιωθούν οι αρχικές ενδείξεις, είναι εύλογο να αντιληφθεί κανείς ότι είναι δεκάδες τα εκατομμύρια και εκατοντάδες οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στις σκανδαλώδεις αυτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.