Skip to main content

ΕΠΟ: Αναστολή προσφυγών έως 30/6, καμία αλλαγή στην αδειοδότηση

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί να δώσει ανάσα στις ομάδες λόγω της οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας της αναστολής των αγώνων εν μέσω κορωνοϊού.

Την αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών μέχρι και τις 30 Ιουνίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα.

Μία απόφαση που αποσκοπεί να δώσει ανάσα στις ομάδες, λόγω της οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη πως ο διεθνής ελεγκτικός οίκος (PWC) θα καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για την Ομοσπονδία. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία στην οποία απευθύνθηκε και η Super League.

Επιπλέον, δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με τις αλλαγές στην αδειοδότηση, όπως τις είχε προτείνει αυτές ο διευθυντής της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας, Γιώργος Δημητρίου.

Μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για διαγραφή της ποινής αφαίρεσης 6 βαθμών για τη φετινή σεζόν σε ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, αλλά και την αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού για το πλάνο βιωσιμότητας.

Η ΕΠΟ δεν πήρε καμία απόφαση επ' αυτού, αλλά εξουσιοδότησε τον Διευθυντή Αδειοδοτήσεων να επικοινωνήσει με την UEFA, ώστε οι όποιες αλλαγές να έχουν και τη δική της σφραγίδα.