Skip to main content

ΕΠΟ για τελικό: Ομάδες, FIFA και UEFA συμφώνησαν να γίνει με κόσμο

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει την πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων

Την πρόθεσή της να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων ξεκαθαρίζει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε ενημέρωσή της σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη για τη σπουδαία αναμέτρηση.

Η ΕΠΟ επισημαίνει ότι σε αυτήν την κατεύθυνση συμφώνησαν τόσο οι δύο φιναλίστ όσο κι ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πρώτη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παντελής),  του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ.

Ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα  λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός Ο.Α.Κ.Α., διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού κι έτσι αποφασίστηκε να οριστεί νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα 06 Μαΐου 2019.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ».