Skip to main content

ΕΠΟ: Η ομοσπονδία δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στην τιμωρία του Άρη

Η ΕΠΟ σημείωε τι οι πειθαρχικές επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα και πως αυτό που έχει σημασία είναι οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες

Ο Άρης τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών για τη φερόμενη πλαστογραφία στην υπόθεση Λάσκοφ, ενώ και η έφεση των κιτρινόμαυρων έπεσε στο κενό κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσει με -6 το φετινό πρωτάθλημα.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κιτρινόμαυρων, που εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Από την πλευρά της η ΕΠΟ σημείωε τι οι πειθαρχικές επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα και πως αυτό που έχει σημασία είναι οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ τόνιζε πως:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η διαδικασία στελέχωσης και λειτουργίας των Πειθαρχικών Επιτροπών, προκειμένου να αποφεύγονται τώρα και στο μέλλον κάθε λογής συγχύσεις:

Είναι στρεβλή και εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι πειθαρχικές επιτροπές “είναι της ΕΠΟ”, επειδή η ομοσπονδία παρέχει στους δικαστές γραμματειακή υποστήριξη και χώρο για να συνεδριάζουν. Οι πειθαρχικές επιτροπές "δεν είναι της ΕΠΟ".

Είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους και χρειάζεται να καταστεί απολύτως σαφές και στον φίλαθλο κόσμο ότι όλες οι πειθαρχικές επιτροπές αποτελούνται από δικαστές και λειτουργούν α-νε-ξά-ρτη-τα. Άλλωστε, εντελώς ανεξάρτητη από την ΕΠΟ είναι και η διαδικασία στελέχωσης των επιτροπών, η οποία καθορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επομένως, η ομοσπονδία ουδεμία ανάμιξη είχε, έχει ή θα έχει με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί. Είναι απολύτως κατανοητό οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων να προκαλούν αντιδράσεις και μάλιστα κάποιες φορές έντονες από πρόσωπα ή ομάδες, αλλά σημασία έχει αυτές οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δικαιοσύνης».