Skip to main content

ΕΠΟ: Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή - Τι αποφασίστηκε για το VAR

Η Ομοσπονδία θα αποστείλει συμπληρωματικό αίτημα προς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναφορικά με τη συμπερίληψη της τεχνολογίας σε περισσότερα ματς.

Συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με παρόντες τους Χέρμπερτ Χούμπελ, Μάριο Γεωργίου και Πετρ Φούσεκ.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αποφάσισε την προκήρυξη έκτακτης ΓΣ αναφορικά με τις επικείμενες αρχαιρεσίες της, τη διεξαγωγή προπονητικού camp της Εθνικής Ανδρών στην Ολλανδία (24-29/5) στο πλαίσιο του φιλικού με τους «οράνιε» στο Ενσέντε (28/5) και την αποστολή συμπληρωματικού αιτήματος προς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναφορικά με την συμπερίληψη του VAR σε περισσότερους αγώνες όπως στους προσεχείς για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την  προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10πμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τροποποιηθεί το άρθρο 9 του Παραρτήματος Γ’ του καταστατικού της Ομοσπονδίας και οι επικείμενες αρχαιρεσίες να διεξαχθούν έως τις 31 Ιουλίου 2020, όπως έχει συμφωνηθεί με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν νέα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Ενεκρίθη η πραγματοποίηση προπονητικού camp της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στην Ολλανδία, στο διάστημα 24-29 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με τους «Οράνιε» στο Enschede στις 28 Μαΐου, αλλά και της προετοιμασίας της για τους αγώνες του UEFA Nations League, που αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ενεκρίθη η αποστολή συμπληρωματικού αιτήματος προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αντικείμενο την αύξηση του αριθμού των αγώνων που προβλέπονται στη σύμβαση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ» για τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee. Το αίτημα αφορά στους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στη διαδικασία πιστοποίησης διαιτητών και γηπέδων».