Skip to main content

Επόμενος σταθμός του Thessaloniki Walking Tours τα μέσα μεταφοράς

Η νέα διαδρομή της ομάδας, την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου, αφορά τα μέσα μεταφοράς της Θεσσαλονίκης και πώς αυτά συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πόλης.

«Από τις νοσταλγικές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης με το τραμ να διασχίζει τους δρόμους της, τον σιδηρόδρομο με τις αλλαγές που έφερε από όπου κι αν πέρασε μέχρι τα ίχνη που άφησαν τα πλοία που κάποτε έδεναν στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης, τα μέσα μεταφοράς αφηγούνται από μια εντελώς ιδαίτερη οπτική, την ιστορία της πόλης, μια ιστορία άγνωστη στο μεγαλύτερο μέρος της».

Η επόμενη στάση του Thessaloniki Walking Tours την ερχόμενη Κυριακή, 9 Ιουνίου, είναι τα σημεία και οι τόποι που συνδέονται με τα μέσα μεταφοράς της Θεσσαλονίκης. Με οδηγό τον πολιτικό μηχανικό και συγκοινωνιολόγο Θόδωρο Νάτσινα, το κοινό μπορεί να γνωρίσει καλύτερα το πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν, τις καινοτομίες που σηματοδότησε η ανάπτυξη τους αλλά και για αυτά που σήμαινε  για την πόλη η παρακμή τους, πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τον 19ο αιώνα.

«Από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους, με διαδρομή κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, η Θεσσαλονίκη μάς αποκαλύπτει μια ακόμη πλευρά της προσφέροντας μας τα νήματα που συνδέουν το χθές με το σήμερα» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Σημείο συνάντησης: είσοδος Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού

ώρα: 10:30

συμμετοχή: 10 ευρώ

πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1