Skip to main content

ΕΠΣ Ηρακλείου κατά ΕΠΟ-Γραμμένου για τον τελικό του Conference League

Η Ένωση στρέφεται ενάντια στην απόφαση της Ομοσπονδίας για τη διεκδίκηση της διεξαγωγής τελικού της νεοσύστατης διοργάνωσης στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Πυρά εναντίον της ΕΠΟ και του Βαγγέλη Γραμμένου εξαπέλυσε η ΕΠΣ Ηρακλείου αναφορικά με την επιθυμία της Ομοσπονδίας για την διεκδίκηση της διεξαγωγής του τελικού της νεοσύστατης διοργάνωσης UEFA Europa Conference League 2022-2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Τζώρτζογλου:

«Κύριε Πρόεδρε

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την 1η επίσημη συνάντηση της Ομάδας  Εργασίας για τον φάκελο υποψηφιότητας του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023.

Σε αυτή την συνάντηση και δια του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Αλέξη Δέδε, παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΗ κ. Νίκου Τζώρτζογλου, η ΕΠΣΗ είχε οριστεί από την Ομοσπονδία ως κατεξοχήν υπεύθυνη και αρμόδια για το φάκελο και θα είχε άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, ενώ είχε δοθεί ως καταλυτική ημερομηνία η 20η Φεβρουαρίου 2020, που έχετε θέσει για να είναι έτοιμος ο φάκελος.

Με λύπη μας αλλά και απορία παρατηρούμε ότι άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ένωσή μας, αλλά κυρίως στερούνται των βασικών γνώσεως που απαιτούνται, να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των υποψήφιων για τον φάκελο προπονητηρίων, προκειμένου να πάρουν στοιχεία και να συμπληρώσουν τον φάκελο.

Επίσης πληροφορούμαστε από επίσημες ανακοινώσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά και από τα ΜΜΕ για αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στο Ηράκλειο, σχετικές με τον φάκελο διεκδίκησης UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023, χωρίς σε καμία από αυτές να υπάρχει παρουσία της ΕΠΣΗ, ούτε καν ενημέρωση..

Κύριε πρόεδρε, σας υπενθυμίζουμε ότι αντίθετα από τις μέχρι τώρα ενέργειες σας είναι αυτά που ορίζουν ρητά και κατηγορηματικά το καταστατικά της FIFA και της ΕΠΟ στο καταστατικό άρθρο 2 παράγ. 1 και εδάφια ζ-η-θ….

Εάν κρίνεται ότι η εμπειρία των στελεχών της Ένωσης μας σε υψηλές διοργανώσεις που με απόλυτη επιτυχία είχε αναλάβει και είχε φέρει σε πέρας  στο παρελθόν, σας είναι περιττή, ειλικρινά λυπούμαστε…

Εάν πάλι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται εν αγνοία σας από άλλους θεσμικούς φορείς, θα σας παρακαλούσαμε, όπως έχετε υποχρέωση, να μας ενημερώσετε…

Η διεκδίκηση του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023 για το Ηράκλειο, το νησί μας, αλλά και την χώρα μας γενικότερα, δεν συνάδει με τις μέχρι σήμερα δράσεις από άτομα εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, ούτε την εμπειρία, ούτε την ελάχιστη γνώση και αμφιβάλουμε και εάν κάποιοι από αυτούς έχουν και το μεράκι και την θέληση που είναι απαραίτητα στοιχεία σε μια τόσο σπουδαία και σημαντική προσπάθεια…

Για μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία απαιτείται η συλλογική προσπάθεια της ΕΠΟ, της ΕΠΣΗ, του Υπουργείου, των τοπικών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα δεν μπορεί να αγνοείται παντελώς η τοπική Ένωση.

Κλείνοντας για άλλη μια φορά θέλουμε να θίξουμε το θέμα του Παγκρητίου Σταδίου και τις απαιτούμενες εργασίες, ιδιαίτερα σχετικά με το στέγαστρο. Εδώ και ένα χρόνο έχετε αποφασίσει ότι το Παγκρήτιο θα αποτελεί την έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και παρατηρούμε με απορία να μην γίνεται καμία ενέργεια σε αυτό το ζήτημα αλλά σας απασχολεί αποκλειστικά η διεκδίκηση του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023 και όχι η υλοποίηση της απόφασής σας για την Εθνική μας ομάδα».