Skip to main content

Επτά χρυσοί κανόνες για να έχεις μακριά και υγιή μαλλιά

Μια φορά το μήνα είναι καλό να επισκέπτεσαι τον προσωπικό σου κομμωτή και να καθαρίζεις την λεγόμενη ψαλίδα προκειμένου να δυναμώσουν τα μαλλιά σας.

Για μια ακόμα σεζόν το κοντό καρέ αποτελεί τάση και πρωταγωνιστεί. Ωστόσο, ας μην γελιόμαστε, πάντα ένα μακρύ, πλούσιο και υγιές μαλλί κλέβει τις εντυπώσεις και όπως και να το κάνουμε δεν αποτελεί old fashioned τάση. Πόσο εύκολο είναι όμως να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή; Μπορεί να ακουστεί λίγο κλισέ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Επτά tips που θα σε κάνουν να δεις θεαματική αλλαγή στην ποιότητα των μαλλιών σου:

1. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου με ειδικά λαδάκια περιποίησης. Δίνουν την απαραίτητη ελαστικότητα και βοηθούν στο να μην σπάει η τρίχα.

2. Εάν μέχρι τώρα συνήθιζες να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα, είναι λάθος. Είναι πολύ πιο εύκολο να σπάει η τρίχα όταν είναι νωπά. Μπορείς να κάνεις ένα ελαφρύ ξεμπέρδεμα προκειμένου να τα στεγνώσεις, αλλά να θυμάσαι πως πάντα πρέπει να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου κρατώντας τα από την ρίζα. Αφού κάνεις ένα πρώτο ξέμπλεγμα, βούρτσισέ τα όταν θα είναι εντελώς στεγνά.

3. Πλέον οι περισσότερες από εμάς κάνουμε ότι χτένισμα μπορούμε να φανταστούμε στο σπίτι μας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το να εφαρμόζουμε θερμοστατευτικά προϊόντα πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε πιστολάκι ή πρέσα. Η θερμότητα είναι εχθρός της τρίχας.

4. Η μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα επιβάλλεται. Εφαρμόστε την για δέκα λεπτά την φορά. Με αυτό το τρόπο θα διατηρήσετε την λάμψη και την ενυδάτωση που χρειάζονται τα μαλλιά σας.

5. Μια φορά το μήνα είναι καλό να επισκέπτεστε τον προσωπικό σας κομμωτή και να καθαρίζετε την λεγόμενη ψαλίδα. Πολλές από εμάς αποφεύγουμε το συχνό κόψιμο στα μαλλιά γιατί φοβόμαστε πως έτσι δεν θα μακρύνουν. Αυτό δεν ισχύει. Για να μακρύνουν τα μαλλιά σωστά και να έχουν έχουν υγεία χρειάζονται συχνό καθάρισμα στις άκρες.

6. Όταν απλώνετε στα μαλλιά, κατά την διάρκεια του μπάνιου, την μαλακτική μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να την εφαρμόζετε από την ρίζα αλλά στις άκρες. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σαμπουάν που χρησιμοποιήτε. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος τα μαλλιά να αρχίσουν να ατονούν και να λαδώνουν πιο γρήγορα.

7. Είναι καλό να αποφεύγετε το συχνό λούσιμο. Ο κάθε τύπος μαλλιού έχει την ιδιαιτερότητά του και σε πολλές περιπτώσεις φαντάζει αδύνατο να μην λούσεις τα μαλλιά σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα .Ωστόσο, προσπάθησε να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο γιατί αυτό προκαλεί ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον απομακρύνει την λιπαρότητα, τις καλές ουσίες και τις βιταμίνες που συμβάλουν στο να αναπτυχθεί πιο γρήγορα η τρίχα. Ιδανικά να λούζετε τα μαλλιά σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Πηγή: elle.gr