Skip to main content

Eπτά εκατομμύρια το Leader για το ν. Καβάλας

Οκτώ (από τους 11) δήμοι του νομού Καβάλας θα επωφεληθούν από τα επτά εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στην περιοχή μέσω του προγράμματος Leader, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Αγροτ
Σε έργα που θα υλοποιηθούν στην παραθαλάσσια ζώνη του νομού Καβάλας, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, θα διατεθούν επτά εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα Leader για το νομό Καβάλας.  Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε χθες μεταξύ της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή και των εκπροσώπων της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. (που είναι αρμόδια για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος).

Η χρηματοδότηση θα αφορά συνολικά οκτώ (από τους 11) δήμους του νομού Καβάλας, ενώ για τους υπόλοιπους (συμπεριλαμβανομένης και της Θάσου) θα εξασφαλιστούν κονδύλια από άλλα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση (μέσω διαφόρων προγραμμάτων) και άλλων σημαντικών έργων στο ν. Καβάλας, όπως του Φράγματος Μαρμαρά (στο δήμο Ορφανού), του Αλιευτικού Καταφυγίου Λιμεναρίων Θάσου, του αρδευτικού δικτύου Νέστου και της διάνοιξης διώρυγας στη Χρυσούπολη.