Skip to main content

Επτά εξωτερικοί απινιδωτές στον δήμο Παύλου Μελά - Δείτε τα σημεία

Ο δήμος Παύλου Μελά τοποθέτησε απινιδωτές σε επτά πολυσύχναστα δημοτικά κτήρια - χώρους με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Στην προσπάθεια να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους, ο δήμος Παύλου Μελά προχώρησε στην αγορά εξωτερικών απινιδωτών και ξεκίνησε τη δημιουργία δικτύου που σταδιακά θα θωρακίσει τα δημοτικά κτήρια και θα ενισχύσει το πολύτιμο έργο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Ταυτόχρονα συνεχίζει τη δωρεάν εκπαίδευση εθελοντών πολιτών στις βασικές δεξιότητες αναζωογόνησης και στη χρήση των απινιδωτών.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο αντιδήμαρχος Δράσεων Εθελοντισμού, Πολιτικής Προστασίας, Αθλητισμού Σάκης Λαζαρίδης, ενημερώνουν ότι τοποθετήθηκαν από τις δημοτικές υπηρεσίες απινιδωτές σε επιλεγμένους χώρους με εύκολη πρόσβαση και καλούν τους συμπολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις ευαισθητοποίησης και στα σεμινάρια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων που διοργανώνονται σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και φορείς.

Μετά την προμήθεια απινιδωτών, η Διεύθυνση Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Παύλου Μελά, δημοσιεύουν την καταγραφή και χαρτογράφηση των υπαρχόντων AEDs που τοποθετήθηκαν σε εμφανή σημεία, σε πολυσύχναστα δημοτικά κτήρια – χώρους και συγκεκριμένα:



ΕΥΚΑΡΠΙΑ, Κλειστό Γυμναστήριο, Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη 94

ΝΙΚΟΠΟΛΗ, Γήπεδο ποδοσφαίρου, οδός Παλαιολόγου, δίπλα στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΑΚ, Περικλέους 19, δίπλα σε σχολικούς χώρους όλων των βαθμίδων

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Γυμναστήριο Υπόγειας Διάβασης, Λαγκαδά 223 με Καλαβρύτων

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221

ΠΟΛΙΧΝΗ, ΔΑΚ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Τέρμα Αγνώστου Στρατιώτη

ΠΟΛΙΧΝΗ, Εργοτάξιο Δήμου Παύλου Μελά, Ιφιγένειας & Πάροδος Κηφισιάς

Ενημερωθείτε για την αλυσίδα της επιβίωσης

Η αλυσίδα επιβίωσης, μια σειρά από δράσεις, που όταν γίνουν σωστά δίνουν στον ασθενή με την καρδιακή προσβολή περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, έχει ως εξής:



1ος κρίκος: Έγκαιρη αναγνώριση και κλήση για βοήθεια

2ος κρίκος: Έγκαιρη έναρξη ΚΑΡΠΑ για εξοικονόμηση χρόνου

3ος κρίκος: Έγκαιρη απινίδωση για την επαναλειτουργία της καρδιάς

4ος κρίκος: Φροντίδα μετά την αναζωογόνηση για αποκατάσταση της ποιότητας ζωής