Skip to main content

Επτά οι υποψήφιοι που διεκδικούν τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Αμφίρροπη μάχη, χωρίς μεγάλο φαβορί και με δυσδιάκριτους ακόμη και τους δύο του δεύτερου γύρου... Οι υποψηφιότητες του δήμου Ωραιοκάστρου.

Επτά συνδυασμοί κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι σταθεροί εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα συμπλήρωσαν με σχετική ευκολία ψηφοδέλτια, ενώ η μάχη αναμένεται να είναι πολύ σκληρή, καθώς στις τελευταίες είκοσι μέρες θα καθοριστεί ακόμη και ποιοι θα είναι οι δύο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Οι πέντε κεντροδεξιές υποψηφιότητες είναι αυτές που έχουν ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η πολυδιάσπαση, αλλά και τοπικά στοιχεία και χαρακτηριστικά των στελεχών τους στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου, πιστεύεται ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του εκλογικού αγώνα.

Σταθερές υποψηφιότητες είναι του Άγγελου Θεμελή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ και του Γρηγόρη Εδιρνέλη, με την παράταξη «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα το ψηφοδέλτιο με τους περισσότερους υποψήφιους (110) κατέθεσε ο νυν δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πολιτεία με Όραμα», διεκδικώντας την επανεκλογή του.

Υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας», προερχόμενος επίσης από την κεντροδεξιά, που είχε έρθει τρίτος στις δημοτικές εκλογές του 2014 και εν πολλοίς καθόρισε τη δημαρχία των τελευταίων πέντε ετών.

Άλλος ένας υποψήφιος δήμαρχος, ο Ανέστης Πολυχρονίδης, με την παράταξη «Συνεργασία Τώρα», έχει στο συνδυασμό του στελέχη από την παράταξη του κ. Γαβότση, όμως η κύρια δύναμή του προέρχεται από την «κληρονομιά» των ψήφων του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Σαραμάντου.

Από εκεί αντλεί μεγάλο μέρος των ψήφων του και ο Παντελής Σκαρλάτος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης – ανάσα», που έχει πάρει τα περισσότερα στελέχη της παράταξης Σαραμάντου.

Στα ηχηρά ονόματα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι και ο Παντελής Τσακίρης, που διεκδικεί το δήμο με την παράταξη «Πρωταγωνιστές Ξανά» και φέρεται να αντλεί τις περισσότερες ψήφους του από τους Νεοδημοκράτες της περιοχής, καθώς είναι από τα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος.