Skip to main content

Επτά οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Λαγκαδά

Πέντε από τους υποψηφίους δημάρχους προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο. Οι τρεις εξ αυτών προέρχονται από τη σημερινή διοίκηση Καραγιάννη.

Συμπλήρωσαν ψηφοδέλτια και τα κατέθεσαν εγκαίρως οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λαγκαδά. Χωρίς εκπλήξεις, αποχωρήσεις ή συγχωνεύσεις, ο δήμος Λαγκαδά μετράει πλέον πολλές υποψηφιότητες, με την πολυδιάσπαση να επικεντρώνεται στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Η παράταξη Καραγιάννη έσπασε τελικά στα τρία και με δεδομένη την επανυποβολή της υποψηφιότητας από τον Γιάννη Αναστασιάδη και την είσοδο του Γιάννη Ταχματζίδη, από το συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή μετρούν πέντε υποψήφιους δημάρχους.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε άλλες παρατάξεις, με κυρίαρχη εκείνη της κ. Μαρκέλλας Ταυρίδου, «Ενεργός Δημότης», να διεκδικήσουν στα ίσα και με αξιώσεις τη δημαρχία. Άλλωστε, η κ. Ταυρίδου μπορεί να ανήκει στον προοδευτικό χώρο και η παράταξη της να διαθέτει στελέχη από τους χώρους του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με την κεντροδεξιά. Δεν είναι τυχαία η εμφάνισή της στην εκδήλωση που έγινε προσφάτως στα Λουτρά Λαγκαδά, με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...

Πρώτος κατέθεσε το συνδυασμό του στο Πρωτοδικείο ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Φίλιππος Γεωργουδάκης, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου και πρώην δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος φέρεται να μην έχει χάσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του, που στις εκλογές του 2014 του είχαν δώσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο των εκλογών για να τη χάσει από τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Καραγιάννη, στο δεύτερο γύρο, κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Αρχή».

Ο Γιάννης Ταχματζίδης, που εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2014, πρώτος μάλιστα σε αριθμό ψήφων με την παράταξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι από εκείνους που έχουν μεγάλη δυναμική, ενώ είναι ο πρώτος που άρχισε την προεκλογική εκστρατεία, έκλεισε συνδυασμό πολύ γρήγορα και ενισχύθηκε σημαντικά στην πορεία. Είναι επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη ευθύνης».

Η κ. Νίκη Ανδρεάδου, πρόεδρος του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά και πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, της παράταξης του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, επίσης κατέθεσε υποψηφιότητα, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες με Όραμα».

Υποψήφιος δήμαρχος είναι άλλος ένας αντιδήμαρχος της διοίκησης Καραγιάννη, ο κ. Θεόδωρος Τζιαμπάζης, με την παράταξη «Σύμπραξη Δημιουργίας για το Δήμο Λαγκαδά». Ο κ. Τζιαμπάζης είναι αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επίσης, τελικά κατέθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα και η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας της διοίκησης Καραγιάννη, Χρύσα Σάμου, καθώς διαψεύστηκαν οι φήμες που την έφεραν να συμπράττει με τον κ. Τζιαμπάζη. Ο συνδυασμός της είναι o «Δημοτικός Συναγερμός» και κατεβάζει μόνο δημοτικούς συμβούλους. Ήταν η τελευταία που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της και παρά τον περιορισμένο χρόνο κατόρθωσε να στήσει ψηφοδέλτιο, που αντλεί τη δύναμή του κυρίως από την περιοχή του Σοχού.