Skip to main content

Επτά υποτροφίες από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στο πλαίσιο διαγωνισμού

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο θα χορηγήσει σε μαθητές άλλων σχολείων, επτά υποτροφίες που θα καλύπτουν το 50% του συνολικού κόστους των διδάκτρων.

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο θα είναι, για μία ακόμη χρονιά, εξεταστικό κέντρο του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο θα χορηγήσει σε μαθητές άλλων σχολείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο και θα επιτύχουν εξαιρετική επίδοση, επτά υποτροφίες που θα καλύπτουν το 50% του συνολικού κόστους των διδάκτρων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 4,5 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Στην χώρα μας, ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2007 με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών.

Στο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 π.μ., μπορούν να λάβουν μέρος  μαθητές από την β΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα.

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους λαμβάνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που διαρκεί μία ώρα και 30 λεπτά, οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι πρωτότυπες, ενώ πολλές διατυπώνονται με διασκεδαστικό τρόπο. Τα θέματα είναι, σε γενικές γραμμές, βατά και η ύλη που διδάχθηκαν οι μαθητές στην τάξη τους αρκεί για να απαντηθούν οι ερωτήσεις του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο μπορούν να διαγωνιστούν και μαθητές άλλων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Επτά υποτροφίες διδάκτρων 50%

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μαθηματικού διαγωνισμού, θα προσφέρει επτά ετήσιες υποτροφίες διδάκτρων 50%, μία για κάθε τάξη από τη B΄ Δημοτικού έως και την B΄ Γυμνασίου, σε μαθητές από άλλα σχολεία, που θα επιλέξουν να εξεταστούν στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο και θα επιτύχουν εξαιρετική επίδοση. Οι επτά υποτροφίες θα καλύπτουν το 50% του συνολικού κόστους των διδάκτρων για τη φοίτηση στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι η καθηγήτρια κ. Άννα Ζουρνά. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα  2310-311711 και 2310-471711 ή να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με την κ. Ζουρνά (azourna@gmail.com)