Skip to main content

Επτά συλλήψεις σε δύο ημέρες για λαθρεμπόριο στον Προμαχώνα (φωτο)

Η σύλληψη επτά ατόμων και η κατάσχεση πολλών λίτρων παράνομων καυσίμων, ποτών και τσιγάρων ήταν το αποτέλεσμα ελέγχων της αστυνομίας.

Η σύλληψη επτά ατόμων και η κατάσχεση 400 λίτρων αλκοολούχων ποτών, 200 λίτρων υγρών καυσίμων, πακέτρων τσιγάρων και συσκευασιών καπνού ήταν το αποτέλεσμα στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου που έγιναν το τελευταίο διήμερο στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών. 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν:
Ένας 52χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δοχεία και φιάλες με συνολικά 238,5 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών και 55 λίτρα πετρελαίου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ένας 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 42 φιάλες με συνολικά 102 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ένας 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 50 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ένας 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα 45 λίτρα πετρελαίου σε δοχεία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ένας 72χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 12 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ένας 77χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 32 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Μία 39χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 43 πακέτα τσιγάρων και 10 συσκευασίες καπνού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου συνεχίζονται.