Skip to main content

Επτά συναρμόδια υπουργεία για μια επένδυση προκαλούν τρόμο στο Μαξίμου

Για να προχωρήσει το Ελληνικό θα πρέπει προηγουμένως να δίνει το ok μια πλειάδα υπουργών και μετά ένας ...στρατός υπηρεσιών σχεδόν από όλο το κράτος

Την σύνθετη αποστολή να συντονίσει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά επτά (!) συναρμόδια υπουργεία, για να «τρέξει» το project της αξιοποίησης του Ελληνικού έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με εντολή του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Σπύρο Λάτση χθες, όπως μας είπε πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος ανησυχεί για τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, διαπιστώνοντας την πολυπλοκότητά του.

Η διαπίστωση ότι για να προχωρήσει το εν λόγω project θα πρέπει προηγουμένως να δίνει το ok μια πλειάδα υπουργών και μετά ένας ...στρατός υπηρεσιών σχεδόν από όλο το φάσμα του κράτους, σήμανε συναγερμό στους νέους ενοίκους του πρωθυπουργικού γραφείου.

Και για αυτό δόθηκε εντολή στον κ. Γεραπετρίτη ώστε να αναλάβει να ξεμπλέξει τον γρίφο, αφού η επιτάχυνση των διαδικασιών κολλάει ήδη στις πολλές και πολύπλοκες συναρμοδιότητες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου θέλει ως τα μέσα Αυγούστου, αυτή η ιστορία να έχει κλείσει οριστικά και αν είναι δυνατό, μέχρι τέλος του χρόνου, να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες υλοποίησης της επένδυσης. Θετικά, προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργούν δυο αποφάσεις του ΣτΕ που ανακοινώθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα και λύνουν κάπως τα χέρια όσων κάνουν τη διαχείριση του project. Ωστόσο, οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα του παραμένουν ενώ πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για το πώς μπορεί να μπει στην τελική του ευθεία.

Αυτές ωστόσο είναι οι γνωστές «ασθένειες» του δημοσίου και των επενδύσεων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδέονται μαζί του. Αντιθέτως, στον ιδιωτικό τομέα, τα πράγματα τρέχουν με άλλους ρυθμούς. Έτσι, για παράδειγμα, το ίδιο βρετανικό fund που εξαγόρασε το ξενοδοχείο Τιτάνια, στο κέντρο της Αθήνας, θα ανακοινώσει προσεχώς και την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στη Μύκονο. Οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική τους φάση.