Skip to main content

Επτάχρονοι αρχαιολόγοι την προσεχή Κυριακή στο ΝΟΗΣΙΣ

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την επιστήμη της παλαιοντολογίας, να μάθουν για τις γεωεπιστήμες και να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό

Την ευκαιρία να γίνουν τα παιδιά παλαιοντολόγοι και να ανακαλύψουν μυστήρια απολιθώματα που βρίσκονται κρυμμένα στο μουσείο δίνει το ΝΟΗΣΙΣ, μέσω του προγράμματος EXPLORA 2019, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι.

Σε 1,5 ώρα τα παιδιά εξοικειώνονται με την επιστήμη της παλαιοντολογίας, μαθαίνουν για τις γεωεπιστήμες, χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν ένα μυστήριο χώρο του μουσείου, αξιοποιώντας τα όσα έμαθαν για να ανασύρουν πιθανά απολιθώματα.

Αφορά παιδιά από Β΄ μέχρι Ε΄ Δημοτικού.

Αριθμός θέσεων ανά εργαστήρι: 20 παιδιά

Ημερομηνίες: Κυριακή 29/9, ώρες 12:00 και 17:30

Πληροφορίες: Ζωή Καζάκη, 6970527552 (Τρίτη με Παρασκευή, ώρες 10:00-14:00)

Εργαστήρια STEM

Εξάλλου, το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) για παιδιά νηπιαγωγείου (4-5 ετών) μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο προσεχές μέλλον το 25% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν γνώσεις STEM, σύμφωνα με μελέτες αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η ΕΕ αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του STEM στην αγορά εργασίας, έχει σχηματίσει τον STEM Alliance.

Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.