Skip to main content

Με άγριες διαθέσεις στην Ελλάδα η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί

Τα «κόκκινα δάνεια» εξακολουθούν να αυξάνουν, ενώ, ως γνωστόν, τώρα τελευταία, μεγαλώνει και ο αριθμός των καταθέσεων που φεύγουν και πάλι

Συναγερμός έχει σημαίνει από σήμερα το πρωί στην Τράπεζα της Ελλάδος και στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank). Και αυτό γιατί σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα η επικεφαλής του SSM, δηλαδή όλου του εποπτικού μηχανισμού, που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για το χρηματοπιστωτικό σύστημα όλης της Ευρωζώνης.

Η Ντανιελ Νουί, όπως ξέρουν όλοι σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη είναι το πραγματικό αφεντικό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αφού του «βάζει» τη ρευστότητα. Ως γνωστόν, αν δεν υπήρχε ο SSM, οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετώπιζαν κεφαλαιακά και άλλα, πιο σύνθετα, προβλήματα, που δεν είναι της παρούσης. Αντιθέτως, της παρούσης είναι η έλευση της Νουί, οι διαθέσεις της οποίας, όπως μας λένε πηγές άπο τη Φρανκφούρτη, δεν είναι και τόσο καλές. Ο λόγος; Θεωρεί ότι δεν έχει γίνει η πρόοδος που έχει συμφωνηθεί σε πολλά θέματα.

Το σημαντικότερο; Δεν έχει προχωρήσει, όσο θα έπρεπε, η αναδιάρθρωση των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών.

Τα «κόκκινα δάνεια» εξακολουθούν να αυξάνουν, ενώ, ως γνωστόν, τώρα τελευταία, μεγαλώνει και ο αριθμός των καταθέσεων που φεύγουν και πάλι προς το εξωτερικό.