Skip to main content

Έρχεται η απόλυτη αστυνόμευση ως «λύση» στο χάος που ξεσπά

Οι τρομοκρατικές ενέργειες μάς γεμίζουν τρόμο και μάς οδηγούν σε σημείο να ζητήσουμε μόνοι μας περιορισμό των ελευθεριών μας

Τσακίζει η κυβέρνηση την φοροδιαφυγή, υλοποιώντας την υπόσχεσή της. Συνελήφθη από αστυνομικούς στα Τρίκαλα μικροπωλητής, που πωλούσε χωρίς άδεια ποπ-κόρν στους θαμώνες της παιδικής χαράς και οδηγήθηκε στα Κρατητήρια.

Δεν είναι μόνον αυτό το πλήγμα κατά των αδίστακτων φοροφυγάδων. Αλλά προ μηνών είχε συλληφθεί και μια γιαγιά που πωλούσε κεράκια έξω από εκκλησία, και τον χειμώνα ένας καστανάς. Απόδειξη ότι η κυβέρνηση εργάζεται υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και εναντίον του αδηφάγου μεγάλου κεφαλαίου.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες μάς γεμίζουν τρόμο και μάς οδηγούν σε σημείο να ζητήσουμε μόνοι μας περιορισμό των ελευθεριών μας. Δεν σταματούν οι ειδήσεις και τα άρθρα που τονίζουν την έξαρση της βίας στον δυτικό κόσμο, όπου σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα οδηγηθούμε στην απόλυτη αστυνόμευση ως «λύση» στο χάος που -σκοπίμως;- ξεσπά!

Με αφορμή την σκανδαλώδη πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, στη Goldman Sachs, ο Γάλλος πρόεδρος καρφώνει τον Σημίτη για την δημιουργική λογιστική του: «Η Goldman Sachs ήταν αυτή  που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ολάντ.

Μη περιμένετε να νιώθει ενοχή ο εκσυγχρονιστής ελλαδέμπορος, όπως τον έλεγε η Μαλβίνα. Άλλωστε, τόσο αυτός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί του, ειδικευθέντες σε παραποιήσεις αριθμών, καλούνται στην τηλεόραση για να δώσουν τα φώτα τους. Χωρίς να ντρέπονται, για τον κακό που έκαναν στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνον ο Βαρουφάκης, που μάς έστειλαν. Προηγήθηκαν και πολλοί άλλοι, που έπαιξαν το ίδιο άσχημο παιχνίδι (ακόμη και από βλακεία)

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, είπε το αυτονόητο, ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα των Σκοπίων, και δέχθηκε σοβαρές απειλές, ακόμη και για την ζωή του, μάλιστα δε και επωνύμως. Δημοσιογράφος τηλεόρασης έστειλε μήνυμα στο Facebook, ότι η αμερικανική πρεσβεία «μπορεί να έχει την τύχη της πρεσβείας της Βεγγάζης», δηλαδή πυρπόληση και θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή. Για κάψιμο της αμερικανικής πρεσβείας, γίνεται λόγος και στο διαδίκτυο.

Καινούργια ερμηνεία στον όρο "ανθέλληνας" δίνει ο αρχηγός των Αλβανοτσάμηδων, δηλώνοντας ότι τον παρεξηγήσαμε: «Παρουσιάζομαι, λανθασμένα, ως "ανθέλληνας", αυτό δεν με αντιπροσωπεύει, γιατί δεν αισθάνομαι ανθέλληνας». Έμαθε ο άνθρωπος από τους Έλληνες πως «είσαι ό,τι δηλώσεις» και το εφαρμόζει.

Και ο μη ανθέλληνας Αλβανοτσάμης, λέει πως απλώς ζητά την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «όχι μόνο για την ιστορική αδικία που έγινε πριν από 70 χρόνια, αλλά και σήμερα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα μέλη της ίδιας κοινότητας». Δηλαδή, αν ήταν ανθέλληνας, τι θα ζητούσε άραγε;